woensdag 14 september 2016

Toneeltjes door de juffen als start van de verkeersweek

We zetten onze verkeersweek goed in. Op maandag- en dinsdagochtend werd er door de juffen een kort toneeltje gespeeld voor alle kleuters in de turnzaal.
Op maandag reed de “auto” van juf Evelien door de turnzaal. Ze kwam juf Sara tegen die met de fiets reed. Juf Sara had haar fietshelm en fluojasje aan dus juf Evelien kon juf Sara heel goed zien fietsen. Niet alleen juf Sara maar ook juf Roselinde was met de fiets. Maar… oei! Juf Evelien had juf Roselinde niet goed gezien en ze botsten tegen elkaar. Juf Roselinde viel en deed haar hoofd pijn. Juf Roselinde leerde haar lesje… snel ging ze een fietshelm en een fluojasje kopen. Door haar fluojasje kunnen de auto’s haar veel beter zien en met haar fietshelm op haar hoofd zal ze haar hoofd niet zo snel meer pijn doen. Een lesje voor de kleuters en dankzij dit toneeltje hopen we dat dit nog lang zal bijblijven!
Enkele sfeerbeelden van het toneeltje:


Op dinsdag reden de klaspoppen Jules en Wiebe met de auto… Ze letten niet goed op en ze botsten tegen elkaar… Oei! Wiebe vloog uit de auto en de ziekenwagen kwam hem verzorgen. Al snel kwamen de kleuters er achter dat Wiebe uit de auto was gevlogen omdat hij zijn gordel niet aan had. Jules had die wel aan en hij bleef in de auto zitten. Opnieuw een lesje voor jullie kleuters! Altijd je gordel aandoen in de auto, al is het maar voor een klein stukje.

Ook hiervan maakten we enkele sfeerbeelden:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.